Events

Mint Tower Capital Management – Euronext Amsterdam

Op 24 April mocht het Mutual Fund ter gelegenheid van haar 7-jarig bestaan samen met Mint Tower Capital Management de beurs openen. Met een mooie klap sloeg onze voorzitter de beurzen in het groen!

“By contacting organizations in the financial world, Mutual Fund strives to build durable relations with firms like Mint Capital Management, located on Beursplein 5, Amsterdam. The common focus of the students contributes to a highly motivational environment where knowledge and new insights are developed.” – Euronext Amsterdam, 2017

IEX Media Case-Day

Op 6 april vond de inhousedag bij IEX Media Group plaats. Het bedrijf achter onder anderen IEX.nl, Belegger.nl en Beursduivel.be organiseerde een interessante en interactieve middag voor ons. Na een korte introductie kregen wij een sterke presentatie over lange termijn investeren en gingen we aan de slag met een case over de naderende beursgang van VolkerWessels. Na deze IPO case werd er een beursquiz gehouden die uiteindelijk werd gewonnen door Jesse Koster. Uiteraard werd de dag afgesloten met een gezellige borrel.

NN Investment Partners Case-Day

Op 10 maart was het Mutual Fund te gast bij Nationale Nederlanden Investment Partners. Na een interessante presentatie over de carrièremogelijkheden bij NNIP werd een Investment Battle gehouden tussen de leden. Aan de hand van nieuwsberichten moesten de leden in groepjes van drie snel investeringsbeslissingen nemen op iPads. Elk groepje versloeg de benchmark en de winnaars waren de ‘Nifty Fifties’. Er werd uiteraard weer afgesloten met een gezellige borrel.

Battle of the Investment Clubs

Vanaf 2015 is de Kempen Battle of the Investment Clubs het event waar de Benelux beleggingsclubs bijeenkomen. Na een beleggingsworkshop van Jorik van den Bos begon de strijd tussen het Risk Investment Team, Tilburg Trading Club, B&R Beurs, BSC Duitenberg, het Belgische Capitant en uiteraard het Mutual Fund.

“Mutual Fund uit Amsterdam kwam als winnaar uit de bus, gefeliciteerd! Teams, bedankt voor jullie inzet en op naar volgend jaar!” – Kempen & Co Careers

Waterland Investment Services Case-day

Op 11 november mocht een selectieve groep deelnemers van het Mutual Fund een kijkje nemen bij Waterland Investment Services. Waterland is een boutique fund manager die zich specialiseert in asset en fiduciary management. Tijdens een grondige case day op basis van de macro-impact van de Amerikaanse verkiezingen moesten de Mutual Fund leden een portfolio analyse opbouwen door middel van research documenten en Bloomberg Terminal. Na deze leerzame dag borrelden en discussieerden de leden verder in het historische centrum van Naarden.

IBS Capital Allies Case-day

“Vrijdag 4 november was weer het zover: voor de tweede keer organiseerden wij een programma voor leden van Mutual Fund: de beleggingsclub van de FSA, de Financiële Studievereniging Amsterdam voor studenten van de UvA en VU Amsterdam.

Tijdens een drietal presentaties kwamen IBS, ons beleggingsbeleid en een praktijkcase bedrijfsanalyse en selectie aan bod. Na afloop hebben we tijdens een borrel en diner verder gediscussieerd bij Loetje aan het IJ.” – IBS Capital Allies